Pasvormtips voor figuurtype Y

donderdag, 29 augustus 2024

Brede schouders: you hate it or you love it. En mochten je schouders breder zijn dan je heupen, dan is er een hele grote kans dat jij het figuurtype Y hebt, ook wel omgekeerde driehoek of triangel genoemd. Om een mooie balans te creëren tussen het bovenlichaam en onderlichaam kun je ofwel de schouders optisch versmallen of de heupen optisch verbreden. Maar hoe doe je dit precies? Ik geef je graag 5 tips, lees snel verder!

Brede schouders en smalle heupen: ontdek hier de pasvormtips voor het figuurtype Y

Tip 1 – draag een v-hals

Om je schouders optisch te versmallen kun je kiezen voor een v-hals, dit breekt heel mooi de breedte van je schouders. Je kunt dit nog extra versterken door een ketting (of meerdere) te dragen. Een boothals zal je schouders daarentegen juist breder maken.

Tip 2 – kies voor een raglan mouwinzet

Let je weleens naar de mouwinzet van je top? Ook hier kun je mee spelen als je je schouders optisch wilt versmallen. Kies in dit geval voor een schuine mouwinzet (raglanmouw): hierbij loopt de naad vanaf je hals naar je oksel. Afhangende schoudernaden kunnen je weer breder doen lijken dan je bent.

Tip 3 – vestig de aandacht op je heupen

En natuurlijk kun je ook je heupen optisch verbreden door daar de aandacht op te vestigen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een broek te kiezen met opgestikte zakken aan de voorkant, draag een bandplooibroek die wat ruimte om je heupen creëert of draag een broek in een lichtere kleur dan je top.

Tip 4 – draag een top in een donkere kleur

Je hoort weleens dat zwart afkleedt en dat klopt: in donkere kleuren lijk je inderdaad slanker. Kies daarom voor een top in een donkere kleur, dit versmalt optisch gezien ook je schouders.

Tip 5 – vermijd nadruk op je schouders

En tot slot een rijtje van silhouetten die je schouders optische verbreden, dit kun je dus beter niet dragen als je een mooie balans zoekt met je onderlichaam:

  • Strapless tops (een top met bredere bandjes is dan beter)
  • Horizontale strepen (kies bij een streep voor een verticale streep)
  • Pofmouwen
  • Schoudervullingen

Wil je weten welke pasvorm het meest geschikt is voor jouw lichaam? Tijdens het Style-traject besteden we hier uitgebreid aandacht aan, je bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Deel dit bericht